Чт, 2024-04-25, 03:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:23
Окупанти завдали артилерійського удару по Кримському. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в районі проведення АТО бойовики 88 разів порушили режим тиші. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

Найбільшу кількість обстрілів, а саме 37, зафіксовано на Донецькому напрямку. Тут бойовики вели обстріл з мінометів, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів по всій лінії розмежування.

"По позиціях в Зайцевому і Пісках ворог застосував важку артилерію калібру 122 мм. Авдіївка знову була розстріляна з танків, цього разу противник використовував в цьому районі більше шести десятків снарядів. Поблизу укріплень у Зайцевому, Новгородському і Луганському зафіксована активність ворожих бойових машин піхоти", - йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 31 випадок порушення режиму припинення вогню бойовиками.

По українським позиціям в Красногорівці бойовики випустили близько 50 мін різного калібру, також били з великокаліберних кулеметів. Пізніше сепаратисти застосували БМП і самохідні артилерійські установки калібру 152 мм.

З мінометів калібру 120 мм бойовики вели вогонь в Тарамчуку, Широкиному та Лебединському. У Водяному, Гнутовому і Новотроїцькому терористи застосовували міномети калібру 82 мм, а в Березовому, Мар'їнці та Широкиному також били з гранатометів і великокаліберних кулеметів. У Мар'їнці зафіксований снайперський вогонь.

На Луганському напрямку бойовики завдали масованого артилерійського удару по Кримському. Тут терористи випустили понад півсотні снарядів 122 мм калібру і застосували міномети.

"Новозванівку, Попасну, Станицю Луганську противник обстрілював з гранатометів і великокаліберних кулеметів, в Золотому також відкривав кулеметний вогонь. По укріпленням в Станиці Луганській противник до того ж застосував міномети 82 мм калібру і задіяв бойові машини піхоти", - повідомили в штабі.

Водночас, як повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України, вчора ввечері, 26 серпня, російські найманці двічі відкривали вогонь по контрольним постам прикордонників.

З 21.00 терористи більше години обстрілювали позиції контрольного поста "Мар'їнка", в напрямку однойменного КПВВ. Вогонь вони вели зі стрілецької зброї і АГС з н.п. Олександрівка.

У Луганській області близько 19.30 російські найманці обстріляли контрольний пост "Шахта Родіна". Вогонь вівся із стрілецької зброї.

Під час цих обстрілів ніхто з прикордонників не постраждав.

Також у Держприкордонслужбі зазначили, що терористи відкрито нехтують життям і здоров'ям мирного населення, відкриваючи вогонь в напрямку дорожніх коридорів у той час, коли здійснюється пропуск громадян та транспортних засобів.

У відомстві нагадали, що вчора близько 13.00 бойовики відкрили вогонь по контрольному пункту в'їзду-виїзду "Мар'їнка". Випущена ворогом куля потрапила в один з автомобілів, в якому знаходився чоловік. Внаслідок цього громадянин отримав дотичне поранення спини. Прикордонники відразу ж викликали "швидку допомогу" і надали первинну медичну допомогу. Через обстріл, щоб убезпечити інших учасників руху, тимчасово припинявся пропуск.

Відзначимо, в Мінську 26 серпня Тристороння контактна група за участю представників угруповань, тимчасово контролюючих окремі райони Донецької і Луганської областей, заявила про необхідність безстрокового припинення вогню на українському Донбасі в зв'язку з початком нового навчального року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: артилерійський удар, окупанти, Кримське | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]