Сб, 2024-04-27, 05:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
Оновлений рейтинг - які країни найбільше допомагають Україні
Інші останні Економічні новини

Журнал Forbes оновив рейтинг друзів України на 22 серпня. Загалом у списку 16 країн. Перші місця в оновленому рейтингу «Друзі України» посіли Польща, Естонія, Латвія, США, Литва. У попередній версії рейтингу Польща була також на першому місці. Далі йшли США, Естонія, Латвія, Канада.

Зазначається, що від початку повномасштабного російського вторгнення Україна отримала 84 млрд євро міжнародної допомоги. З цієї суми 39 млрд євро складає військова допомога, 32 млрд євро – фінансова, 13 млрд євро – гуманітарна. Ще 10 млрд євро – витрати на утримання переміщених осіб.

Вісім із двадцяти країн рейтингу визнали геноцид росії/срср проти України (у 2022 році або раніше). Чотири країни зробили це частково, інші – у спільних заявах.

У критерії про висилку російських дипломатів із країни Болгарія зайняла лідерські позиції. Вона надіслала 81 дипломата, Польща – 45, Франція – 41, Німеччина – 40. Тим часом наголошується, що висилка дипломатів не завжди може бути пов’язана з війною в Україні.

Два важливі критерії у рейтингу — допомога Україні та біженцям (у млрд євро) та сума допомоги країни у відсотках до її ВВП. Найбільшу допомогу виділили США – 44,5 млрд євро, Німеччина – 7,6 млрд євро, Великобританія – 6,6 млрд євро. Польща, яка надала Україні допомогу на 5,1 млрд євро, обігнала за цим показником Францію, Канаду, Італію та Іспанію. Щодо суми допомоги країни у відсотках до її ВВП, то найбільш щедрими є Естонія: 1,13% ВВП, Латвія: 1,03%, Польща: 0,88%.

Як повідомлялося раніше, видатки державного бюджету України з початку повномасштабного вторгнення росії становлять майже 1 трильйон гривень, з них на оборону та безпеку витратили понад 420 мільярдів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 424 | Додав: adminA | Теги: допомага, країни, Рейтинг, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]