Пт, 2024-03-29, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:20
Оренда житла в Німеччині, що варто знати
Інші останні Новини Європейського Союзу

житло німеччина Багато українців знайшли прихисток у Німеччині. Ті, хто почав працювати, знімають житло. Але тут є свої нюанси.

Часто мінімальний термін оренди - рік. Також необхідно залишити заставу.

Деякі приватні орендодавці, особливо літні, здають на рік, бо не хочуть кожних півроку нових шукати. А в разі недотримання договору беруть штраф, 150 або 250 євро, залежно від квартплати, має стояти в договорі.

Юристи пояснюють, що квартиронаймачі можуть розірвати свій договір оренди зазвичай будь-якої миті. Повідомити про це письмово мешканці мають за 3 місяці до дати, коли вони мають намір виїхати. Це називається Kündigungsfrist.

Якщо ваш договір на житло був не безстроковий, тобто був укладений на певний проміжок часу, то ви зазвичай не можете достроково його розірвати. Але багато таких договорів не мають юридичної сили. У таких ситуаціях усе-таки можете розірвати його заздалегідь із дотриманням тримісячного терміну, - кажуть експерти.

За консультаціями українцям радять звертатися до Товариства захисту прав споживачів або до спеціальної організації, що захищає права квартиронаймачів - Mieterschutzverein. Але консультація платна - внесок у розмірі 50 євро на рік.

Порушення правил призведе до виселення

Коли власник житла може виселити квартиронаймача:

  •     житло необхідне для орендодавця або для членів сім'ї;
  •     власник планує знести будинок;
  •     орендар 2 місяці не оплачує оренду житла;
  •     мешканець неодноразово порушував громадський порядок.

Немає меблів

Зазвичай квартири здають без меблів. Це потрібно заздалегідь врахувати. Квартири здаються порожніми для довгострокової оренди, де орендодавець, фірми, власники будинків, або приватна особа перевіряє спочатку платоспроможність орендаря.

Якщо немає роботи і людина на соціальному забезпеченні, то можуть вимагати підтримку кількох поручителів. І завжди підписується контракт.

Біженці можуть отримати грошову виплату на купівлю меблів. Також на місцевих дошках оголошень можна знайти людей, які віддають безоплатно або продають недорого вживані меблі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 544 | Додав: admin | Теги: Німеччина, оренда, житло | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]