Пт, 2024-03-29, 11:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
Оскаржили Україна та Грузія повноваження російської делегації у ПАРЄ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна та Грузія оскаржили повноваження російської делегації у ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи розпочала процедуру оскарження повноважень російської делегації на вимогу представників кількох національних делегацій.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Оскарження повноважень за змістовними підставами відбулося за пропозиції грузинської делегатки Ніно Гогадзе. Загалом оскарження підтримали під півсотні депутатів.

Окремо голова української делегації Володимир Ар’єв оскаржив повноваження росіян на процедурних підставах, ґрунтуючись на тому, що у складі російської делегації є депутати, обрані по багатомандатному округу, включаючи голоси мешканців українського Криму, і обрання цих людей до Держдуми є сумнівним.

Рішення щодо того, чи будуть підтверджені повноваження росіян, буде ухвалене у ПАРЄ в середу по обіді, оголосила президент асамблеї Ліліан Морі Паск’є.

Як повідомлялося, минулої ночі рішенням ПАРЄ існуючий механізм санкцій скасований, однак у депутатів лишилася можливість повністю відмовити у повноваженнях делегації, або накласти дрібні санкції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: повноваження російської делегації, ПАРЄ, Україна та Грузія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]