Вт, 2024-04-23, 09:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:37
П'ять країн підписали меморандум про фінансування суду - справа MH17
Інші останні Новини Європейського Союзу

Справа MH17: п'ять країн підписали меморандум про фінансування суду

У Гаазі представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України підписали міжурядовий меморандум щодо фінансування судового переслідування винних у катастрофі "Боїнга" рейсу МН17.

Про це пише "Укрінформ".

З української сторони документ підписав посол у Нідерландах Всеволод Ченцов. Документ передбачає створення Комітету фінансового нагляду, до складу якого будуть входити представники урядів Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України та урядів тих держав, громадяни яких постраждали у катастрофі і які здійснили фінансовий внесок у судовий розгляд.

Нагадаємо, Нідерланди розглядають можливість позову проти Росії до міжнародного суду у справі збиття "Боїнга". Наприкінці листопада рідні 55 жертв катастрофи рейсу MH17 подали позов до Європейського суду з прав людини проти Росії, звинувативши Москву у порушенні їхніх базових прав та у саботажі слідства.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група дійшла до висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі селища Первомайського. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів.

Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR була доставлена в Україну з Російської Федерації і після її використання для атаки на авіалайнер рейсу МН17 була знову повернена на територію РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: меморандум, справа MH17, фінансування суду, п'ять країн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]