Пт, 2024-04-19, 07:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:28
Пентагон не радив Байдену збивати китайську повітряну кулю - у Білому домі кажуть
Інші останні Новини світу

Президент США Джо Байден був поінформований про політ китайської повітряної кулі над США ще у вівторок і дав розпорядження військовим запропонувати варіанти дій.

Про це повідомила журналістам речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Міністр оборони Ллойд Остін та голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі «наполегливо рекомендували не вдаватися до кінетичних дій через ризик для безпеки людей на місцях», сказала вона.

За словами речниці, Байден продовжує отримувати регулярні звіти та оновлену інформацію від команди національної безпеки.

Також Карін Жан-П’єр зазначила, що президент погодився з рішенням держсекретаря США Ентоні Блінкена відкласти поїздку до Китаю, куди він збирався вирушити в лютому.

«Зараз недоцільно їхати до Китайської Народної Республіки, – сказала вона. – Ми знаємо, що КНР висловила жаль (з приводу інциденту), але присутність цього літального апарата в нашому повітряному просторі є явним порушенням нашого суверенітету, а також міжнародного права, і це неприйнятно».

Як повідомляли ЗМІ, Пентагон зафіксував китайський аеростат спостереження над США. За об'єктом спостерігають уже декілька днів, коли він пролітав над північною частиною США. Військове відомство не вважає, що об’єкт становить небезпеку, стежить за його подальшим пересуванням і розглядає різні варіанти реагування на розвиток ситуації.

Водночас США скасували візит Блінкена у Китай через інцидент із повітряною кулею.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 510 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]