Сб, 2024-04-27, 07:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:15
Перед Конгресом США виступив Зеленський. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

21 грудня Зеленський відправився з візитом до США.

У четвер, 22 грудня, президент України Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у США, виступає у Капітолії перед представниками американського Конгресу та Сенату.

УНІАН веде текстову трансляцію виступу.

02:40 Виступ розпочався. Зеленського зустріли в Конгресі оваціями.

"Попри всі негаразди, Україна не впала. Україна живе і процвітає", – Зеленський.

"Ми перемогли росію в боротьбі за розуми світу. Ми не маємо страху. Ніхто в світі не повинен мати страху. Українці здобули цю перемогу, і це надає нам хоробрість. Це надає натхнення всьому світу. Американці досягли цього. Вам вдалося обʼєднати глобальну спільноту, щоб захищати свободу і міжнародне право. Європейці досягли цього, і тому європейці тепер набагато сильніші, ніж вони були раніше. російська тиранія втратила контроль над нами. І ніколи знову не буде впливати на наші розуми", – Зеленський.

"Вчора, перед тим як приїхати у Вашингтон, я був на фронті. Місто Бахмут на сході України, на Донбасі. Російські збройні сили та найманці намагалися захопити Бахмут, починаючи з травня. Але Бахмут стоїть. Минулого року 70 тисяч людей жили в Бахмуті, а зараз – всього кілька. Кожен метр цієї землі просочений кровʼю", – Зеленський.

"Російська тактика примітивна. Вони спалюють і знищують все, що бачать", – Зеленський.

"В нас є артилерія. Дякуємо. Чи її достатньо? Насправді, ні", – Зеленський.

"Битва за Бахмут визначить те, як будуть розвиватися події. Якщо ваші системи Patriot припинять російський терор проти наших міст, це захистить нашу свободу. Коли росія не може захопити наші міста, вона намагається зруйнувати їх. В цій геноцидній війні росія знайшла союзника – Іран. Іран надсилає сотні смертоносних дронів росії. Це загроза для нашої критично важливої інфраструктури. Таким чином один терорист знайшов іншого. Це лише питання часу, поки вони завдадуть удару по інших наших союзниках, якщо ми їх не зупинимо зараз. Це треба зробити", – Зеленський.

"Ми не будемо просити американських військових битися замість нас. Я хочу запевнити вас, що українські військові можуть чудово керувати американськими танками і літаками також", – Зеленський.

"росія могла би зупинити свою агресію, якщо би хотіла. Але ви можете прискорити нашу перемогу, я це знаю. Це доведе будь-якому потенційному агресору, що нікому не вдасться порушувати міжнародно визнані кордони, чинити звірства проти людей. Наївно було би очікувати кроків, спрямованих на мир, від росії. росія – терористична держава, отруєна кремлем", – Зеленський.

"Ви можете допомогти нам притягнути до відповідальності всіх, хто почав цю неспровоковану злочинну війну. Давайте це зробимо. Нехай ці терористи будуть притягнуті до відповідальності і компенсують всю ту шкоду, яку вони завдали", – Зеленський.

"Через два дні ми будемо святкувати Різдво. Можливо, при свічках. І не через те, що це більш романтично, а тому, що не буде електроенергії. Мільйони не мають ані опалення, ані проточної води. І це все – результат ракетних ударів і атак дронами росії на нашу інфраструктуру. Але ми не жаліємося, ми не порівнюємо, чиє життя є легшим. Ваш добробут є результатом вашої національної безпеки. Це – результат вашої боротьби за незалежність, це результат багатьох ваших перемог", – Зеленський.

Президент передав Конгресу прапор, який передали військові, що боронять Бахмут.

"Нехай цей прапор залишиться з вами", – додав Зеленський.

03:06 Виступ президента Зеленського в Капітолії завершено.

Візит Зеленського до США

В середу, 21 грудня, президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до США. Це його перший закордонний візит із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Він зустрівся із президентом США Джо Байденом. На прохання українського військового з Бахмута Зеленський передав президенту Сполучених Штатів Америки хрест за військові заслуги. Він уточнив, що цей військовий є капітаном групи, яка керує HIMARS.

Після переговорів лідери України та США дали спільну прес-конференцію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 439 | Додав: adminA | Теги: виступ, конгрес США, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]