Чт, 2024-03-28, 22:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
Перед виборами у Швеції різко зростає підтримка ультраправих євроскептиків
Інші останні Новини Європейського Союзу

Ультраправі «Шведські демократи» (SD) випереджають головну праву опозиційну партію перед парламентськими виборами 11 вересня.

Відповідно до останнього опитування, «Шведські демократи» зараз є головними суперниками чинних соціал-демократів прем’єр-міністра Магдалени Андерссон, які зараз очолюють уряд меншості.

«Шведські демократи» мають підтримку 21,5% виборців у порівнянні з 17,4% у Поміркованої партії, відстаючи лише від правлячих соціал-демократів, за яких готові проголосувати 27,8% шведів.

Лідер SD Їммі Окессон щодо своїх перспектив прем'єр-міністра заявив, що не хоче робити жодних заяв до виборів.

«Я не думаю, що мені потрібно сидіти і проводити будь-які червоні лінії щодо того, як має виглядати уряд. Ми маємо вирішити це після виборів. Якби я хотів, я був би в уряді більшості, але я не зможу зробити це самостійно», — сказав він.

Зараз у парламенті Швеції представлені чотири ліві та чотири праві партії, що посилює залежність майбутньої виконавчої влади від домовленостей між політичними силами.

Лідер опозиції та Поміркованої партії Ульф Крістерссон раніше виключив можливість участі ультраправої партії в потенційному правому уряді, але був відкритий до певної співпраці з SD.

Опитування також показали, що вибори у Швеції будуть неймовірно напруженими, оскільки різниця між правим і лівим блоками становить лише 0,3%.

За прогнозами, правлячі соціал-демократи, Партія зелених, Ліва партія та Центристська партія наберуть 49,6% голосів. Тоді як Поміркована партія, християнські демократи, ліберали та ультраправі Шведські демократи можуть набрати 49,3%.

У перерахунку на мандати в парламенті вибори такі результати призведуть до того, що два блоки буде розділяти лише один голос із 349 депутатів у законодавчому органі Швеції.

Сенат США проголосував за ратифікацію приєднання Фінляндії та Швеції до Північноатлантичного альянсу.

Президент США Джо Байден підписав ратифіковані протоколи про приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО. Церемонія відбулася у вівторок у Білому домі.

Для розблокування кроків з приєднання Швеції до НАТО, однією з умов Анкари було вислання низки людей. Наразі уряд Швеції екстрадував чоловіка, засудженого у Туреччині за шахрайство.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 419 | Додав: adminA | Теги: Швеція, підтримка ультраправих євроскептикі, вибори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]