Чт, 2024-03-28, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Перелік професій, для яких обов’язкова вакцинація, затвердили в Україні
Інші останні Медичні новини

У МОЗі вважають, що окрім педагогів, зобов’язані зробити щеплення ще посадовці різних рівнів.

Міністерство охорони здоров’я України підготувало проєкт наказу про перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких повинні зробити вакцину проти коронавірусу.

Зокрема, у документі йдеться про те, що обов’язковій вакцинації підлягають:

  • працівники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів;
  • працівники місцевих державних адміністрацій;
  • працівники закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.

Проєкт наказу оприлюднено на сайті Федерації професійних спілок України.

Зазначається, якщо працівники вказаних сфер відмовляться від Covid-щеплення, то їх відсторонять від виконання обов’язків. У МОЗ пояснюють, що такий підхід вже передбачено чинним законодавством України. Також йдеться про те, що у випадку загострення вірусу перелік можуть розширити.

А у квітні цього року Європейський суд з прав людини підтвердив положення національного законодавства, що «обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не перечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

Школи і садочки Києва виконали вакцинальні вимоги і працюють у звичному режимі. Майже 100% закладів освіти, яких у місті понад 900, досягли показника у 80% вакцинованих. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, якому підпорядковується освітня сфера, зазначав, що вакцинація педагогів відбувається на добровільних засадах, а такий відсоток вакцинованих в місті говорить про відповідальність киян до свого здоров’я та здоров’я близьких.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: україна, обов’язкова вакцинація, професії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]