Пт, 2024-04-26, 20:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
Перепис населення планують провести після війни
Інші останні Новини України

Міністерство цифрової трансформації розробило методологію другого всеукраїнського перепису населення, який має бути проведено вже комбінованим методом, імовірно з застосуванням електронного сервісу держпослуг "Дія".

Як розповів в інтерв’ю "Радіо Свобода" віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, саме він наразі відповідальний за реформу Державної служби статистики.

"Щодо перепису населення ми про це публічно активно не комунікували, але в принципі я зараз відповідальний за реформу Державної служби статистики. Це буде така досить показова реформа: як взяти великий орган, в якому є потенціал для ефективного розвитку, є що оптимізовувати, як його можна змінити, використовуючи технології", — вказав він.

За словами очільника Мінцифри, прийнятий в липні закон передбачає, що перший раунд перепису населення можна проводити, використовуючи електронні засоби, і для цього може бути задіяно "Дію".

"Але коли тепер буде перепис, ніхто не може відповісти. Потрібно, щоб пройшов певний час (після завершення війни). Але там потрібно, щоб був нульовий етап перепису — верифікація даних в реєстрі. Потім, наприклад, ви авторизуєтесь в "Дії" або іншому мобільному застосунку, і та інформація, яка могла підтягнутися з реєстрів для перепису, підтягнулася. Ви говорите: так, все так, а ось тут не вистачає — я додам", — розповів міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 454 | Додав: admin | Теги: перепис, населення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]