Сб, 2024-04-20, 03:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:24
Перетворюється на рабовласницьку країну Україна
Інші останні Новини з регіонів України
В Україні збільшується кількість людей, яких проти їхньої волі змушують займатися фізичною працею. Про це заявила прес-секретар Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Варвара Жлуктенко, повідомляє "ВВС Україна".

Більшість постраждалих від дій работорговців, за її словами, - чоловіки, оскільки трудова експлуатація за кілька минулих років випередила сексуальну.

У більш ніж третині випадків торгівлі людьми, з якими мала справу Організація з міграції, українців змушували працювати на території Росії.

У вівторок, 4 грудня, представники МОМ нагородили приватних осіб, правоохоронців та представників громадських організацій за внесок у порятунок людей від експлуатації.

"Подолання такого ганебного явища, як торгівля людьми, можливе лише за умови консолідації зусиль уряду, міжнародної спільноти та використанні найкращих світових практик", - йдеться в листі віце-прем'єра Сергія Тігіпка до гостей церемонії.

За словами представників недержавних організації, в той час, як МОМ допомогла вже 9 тисячам людей в Україні, новостворені державні органи поки що встигли надати допомогу лише кільком людям.

Торік у щорічній доповіді Державного департаменту США про нелегальну торгівлю людьми у світі Україну зарахували до тих держав, де для боротьби з цим явищем докладається замало зусиль.

У Міжнародній організації з міграції Україну вже називали "експортером" живого товару.

Як зазначила Жлуктенко, за останні 12 років в Україні від торгівлі людьми постраждало понад 120 тисяч людей.

Зростає кількість українців, яких експлуатують на території нашої держави, не вивозячи їх за її межі. Так само ми стикаємося з випадками, коли громадяни інших держав потерпають від торгівлі людьми на території України.

"Існує дуже багато форм торгівлі людьми. Але в будь-якому випадку ознаки цього злочину загальні. Це вербування людини, обіцянки їй хорошої роботи, якихось перспектив, високих заробітків. Мова йде, як правило, про перевезення людини або за кордон, або в іншу область, обмеженні її свободи. У постраждалих забирають паспорти, таким чином виключаючи їхні дії з порятунку. І їх експлуатують - у промисловій праці, або ж має місце сексуальна експлуатація", - зазначила експерт.

У Міжнародній організації з міграції зазначають, що зростає кількість постраждалих чоловіків. Наприклад, серед тих, хто звернувся в МОМ по допомогу в цьому році, вже майже половина - саме чоловіки.

Жлуктенко зауважує, що в пастку работорговців дуже часто потрапляють люди, не влаштовані в житті. Перш за все люди, у яких є певні соціальні проблеми.

"Якщо говорити про ті 9 тисяч постраждалих, яким ми допомогли, основною країною призначення торгівлі українськими громадянами є Російська Федерація - 38% випадків. На другому місці Польща разом з Туреччиною - по 14% постраждалих. А на третьому місці експлуатація всередині України - 6%", - сказала експерт.

Основну групу постраждалих з-поміж іноземців становлять громадяни Молдови - це 70%. Потім громадяни центральноазійських держав - Киргизстану, Узбекистану, Казахстану - 21%. І близько 5% громадян Російської Федерації.

Галузі, в яких експлуатували цих людей, - це сільське господарство, будівництво, якісь дрібні виробничі підприємства. І головним чином це торгівля людьми з метою примусової праці, заявила Жлуктенко.

Раніше повідомлялось, що Україна опинилася на 87-му місці у світовому рейтингу щодо боротьби з торгівлею людьми, складеного зі 182 держав. Про це йдеться у результатах наукового дослідження, яке профінансувала Єврокомісія.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1059 | Додав: adminA | Теги: україна, рабовласницьку країну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]