Пт, 2024-04-19, 20:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
Перевірка сирів України: пальмової олії вже немає, проте порушення є
Інші останні Економічні новини

Росспоживнагляд завершив перевірку четвертого українського підприємства, "Дубномолоко", яке має намір постачати сир на ринок РФ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні наші фахівці повертаються в Москву. Претензії колишні - порушення технології виробництва", - сказав у четвер керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Дано рекомендації задля усунення порушень. Що стосується відновлення постачань української продукції, то це буде зроблено відповідно до досягнутих домовленостей", - сказав Онищенко.

Тимчасом проінспектовані українські сироварні підприємства ще й досі не можуть постачати продукцію на російський ринок, незважаючи на офіційний дозвіл Росспоживнагляду, повідомив напередодні директор департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України Віталій Башинський.

"Ми чули заяви, що трьом проінспектованим заводам експорт до РФ дозволений, але на сьогодні поки що відвантажень немає. На митницю формуляру дозволу ввезення не поступало. Росія не впускає", - сказав він журналістам у Києві в середу.

Башинський повідомив, що у рамках домовленостей із Росспоживнаглядом українські виробники сиру збираються підписати меморандум про виконання вимог інспекторів російського відомства.

"На сьогодні прописується меморандум, в якому наші підприємства гарантуватимуть на вимогу країни-імпортера всі нюанси, визначені інспекторами Росспоживнагляду", - додав він.

За його словами, після підписання меморандум буде направлено до Росспоживнагляду.

Як повідомлялося, 17 квітня міністр економічного розвитку і торгівлі Україна Петро Порошенко заявив, що так звана сирна війна з РФ завершилася, і відновлення постачань українського сиру в РФ дозволить скоротити дефіцит двостороннього торговельного балансу.

Зокрема, три українських заводи, на яких працювала інспекція Росспоживнагляду (завод "Гадячсир", підприємства ПП КС "Прометей" філії "Менський сир" і АТ "Пирятинський сирзавод"), відновлюють постачання сиру в РФ.

Нагадаємо, з 7 лютого російська сторона наклала заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію. У зв'язку з цим Україна більш ніж на половину скоротила постачання сиру в Росію.

З 1 березня Держветфітослужба України тимчасово призупинила ввезення на територію України молока і молочних продуктів з Бєларусі, а також тварин, сприйнятливих до АЧС (африканської чуми свиней), продукції та сировини з них. Пізніше українськими фахівцями був проведений аудит бєларуської системи контролю безпеки м'ясо-молочної продукції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1065 | Додав: nowyny | Теги: сирна війна, україна, сир | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]