Сб, 2024-04-20, 00:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
Перший арешт за новим законом про вуличні загравання у Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу


У Франції – перший арешт за новим законом про вуличні загравання

Чоловіка, який ляснув жінку по сідниці в автобусі поблизу Парижа, ув'язнили на три місяці. Це перший випадок покарання за новим законом проти вуличних загравань і домагань.

Про це пише Reuters.

Засудженого також оштрафували за непристойні зауваження щодо статури жінки.

Чоловік у нетверезому стані сів у автобус у пікову годину, ляснув 21-річну по сідниці і зробив образливий коментар про її груди. Водій автобуса зачинив двері до прибуття поліції.

Суддя у Еврі, на південь від Парижу, засудив чоловіка на третьому дасятку літ до трьох місяців в'язниці за акт прямої сексуальної агресії та додав штраф у розмірі 300 євро за висловлювання. При цьому закон передбачає штрафи до 750 євро.

Суд і міністерство юстиції заявили, що штраф став першим відповідно до нового законодавства, спрямованого проти домагань на вулиці, що є досить поширеним явищем у суспільному житті у Франції.

Французькі парламентарі прийняли відповідний крок, реагуючи на кричущий інцидент, який трапився влітку. Французька поліція затримала 25-річного чоловіка, підозрюваного у нападі на 22-річну студентку Марі Лагер. Лагер поверталася з роботи у Парижі, коли невідомий чоловік став висловлювати непристойні і принизливі коментарі сексуального характеру на її адресу. Жінка сказала йому "закритися", після чого він різко підійшов, вдарив її по обличчю на очах у шокованих очевидців. Відео з камер спостереження швидко стало популярним у соцмережах.

За оцінками Організації Об'єднаних Націй, в усьому світі кожна з трьох жінок і дівчат зазнає фізичного або сексуального насильства. У Франції нещодавнє опитування показало, що більш половини - 53% - жінок кажуть, що зазнали сексуальних домагань чи нападів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: арешт, Франція, вуличні загравання, новий закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]