Пт, 2024-04-26, 05:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:40
Перспектива російського плацдарму у Молдові створює загрозу для півдня України - Клімкін
Інші останні Новини України

Клімкін: перспектива російського плацдарму у Молдові створює загрозу для півдня України

Глава МЗС України Павло Клімкін застеріг від перспективи нового російського плацдарму у Молдові, який створюватиме загрози для українського півдня.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За словами Клімкіна, в Києві дуже пильно моніторять ситуацію у Молдові, і завтра в Кишиневі буде  Віктор Крижанівський, що відповідає за координацію зусиль з Придністровського врегулювання.

"Непокоїть, що сьогодні постійно збільшується ймовірність та відповідні ризики "добрих послуг" з боку зовнішніх гравців. На жаль, більше посередництва – менше суб’єктності" - зазначив він на своїй сторінці у Facebook.

"Нам усім дуже потрібна європейська демократична Молдова і зовсім не пасує перспектива нового російського плацдарму, який створюватиме загрозу для українського півдня" - наголосив міністр.

Як відомо, в суботу парламентська більшість у Молдові у складі проросійської Соцпартії та проєвропейського блоку  ACUM обрала керівництво законодавчого органу (його очолила соціалістка Гречана), та призначила уряд на чолі з проєвропейською прем'єркою Майєю Санду. Попередня влада вважає всі суботні рішення парламенту нелегітимними. Обидві сторони звинувачують одна одну в узурпації влади.

МЗС України у своїй офіційній реакції на події в Молдові застерегло щодо реалізації "російського сценарію федералізації".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: Молдова, загроза півдня України, Клімкін, російський плацдарм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]