Пт, 2024-04-19, 19:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:14
Під камінням і лазерами білоруських силовиків мігранти прорвалися до Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Польщі відбувся черговий штурм кордону мігрантами із Білорусі. Цього разу білоруські силовики допомогли групі з 28 біженців прорвати кордон, засліплюючи польських солдатів лазерами та кидаючи каміння.

«У п’ятницю, близько 23:35 у районі Чермчі група з 28 осіб за сприяння білоруських силовиків штурмувала кордон. Польські солдати були засліплені лазерами і закидані камінням білоруськими службами», – йдеться у повідомленні pap.pl.

За словами представника прикордонної служби Польщі Ганни Михальської, групі мігрантів вдалося перетнути кордон, але потім усіх затримали та відвезли назад. Внаслідок штурму ніхто не постраждав.

Загалом, за останню добу польські прикордонники зафіксували 41 спробу незаконного перетину кордону з боку Білорусі.

Тим часом у Польщі прикордонники видали 10 постанов про депортацію нелегалів з території країни.

Нагадаємо, 8 грудня група мігрантів з боку Білорусі прорвалася за лінію польського кордону, але їх затримали та доставили до лінії розмежування. Білоруські силовики кидали у польських прикордонників каміння та шматки дерева, а також засліплювали їх лазерами і стробоскопами.

Раніше Польща заявила про стрілянину з пневматичної зброї з ліхтарями вздовж лінії кордону з території Білорусії. Через цей інцидент був викликаний білоруський військовий аташе.

Також Польща до 1 березня 2022 року ввела заборону на перебування сторонніх у прикордонній з Білоруссю зоні через спроби «мігрантів Лукашенка» прорватися до ЄС.

Щодня у Польщі фіксують спроби незаконного перетину кордону нелегальними мігрантами з боку Білорусі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 518 | Додав: adminA | Теги: мігранти, каміння, Польща, лазераи білоруських силовиків | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]