Чт, 2024-03-28, 17:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:25
Підтримав вотум недовіри уряду парламент Чорногорії
Інші останні Новини Європейського Союзу

За вотум недовіри проголосували 50 депутатів з 81.

Уряд Чорногорії на чолі з прем'єр-міністром Дрітаном Абазовичем отримав вотум недовіри й відправлений у відставку. Про це повідомляє BalkanInsight.com.

Парламент Чорногорії підтримав вотум недовіри уряду, який висунули партія президента Міло Джукановича і молодші члени правлячої коаліції.

Вотум недовіри уряду Чорногорії

Уряд Дрітана Абазовича був сформований у квітні та став самим "коротким" Кабінетом в політичній історії Чорногорії.

3 серпня Чорногорія підписала "фундаментальну угоду" з сербською православною церквою, після чого і було ініційовано голосування за недовіру.

Після цього Демократична партія соціалістів і Соціал-демократична партія заявили, що документ був підписаний "без широкого консенсусу" і закликали до дострокових виборів.

Абазович заявив, що справжньою причиною є загострення його протистояння з Джукановичем. Він також вважає, що в падінні його уряду зацікавлені організовані злочинні угруповання, які фінансують політичні групи в інтересах продовження контрабанди сигарет і кокаїну.

Попередній уряд Чорногорії на чолі зі Здравко Кривокапичем отримав вотум недовіри 4 лютого цього року після 14 місяців перебування при владі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 362 | Додав: adminA | Теги: парламент Чорногорії, вотум недовіри уряду | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]