Чт, 2024-03-28, 18:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:07
Підвищення проїзду в метро об'єктивно назріло - Попов
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Голова КМДА Олександр Попов стверджує, що на сьогодні підвищення вартості проїзду об'єктивно назріло, проте столична влада буде стримувати подорожчання максимально довго, в ідеалі - рік. Про це Попов розповів в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Видання поцікавилося у Попова, чи правда, що у зв'язку з будівництвом гілки на Троєщину проїзд в київському метро може подорожчати.

"Оплата проїзду в метро і будівництво - взагалі не пов'язані між собою. Будівництво метро в столиці ведеться на 95% за кошти держави. Так було завжди. Що стосується вартості проїзду, то проблема ця назріла давно. Бо коли зупиняється поїзд або ескалатор - це не подобається нікому. Але у нас 19 ескалаторів працюють від 60-го року. Їх потрібно міняти. Але звідки взяти гроші?

За словами Попова, метрополітену потрібно проводити роботу з киянами і пояснювати ситуацію.

"Що стосується збільшення оплати проїзду, відповім на це запитання в лютому. Будемо заслуховувати та затверджувати фінансовий план метрополітену. На сьогодні підвищення вартості проїзду об'єктивно назріло. Але чи зможемо ми протриматися ще рік - скажу, коли побачу цифри", - зазначив голова КМДА.

Розповів Попов і про будівництво гілки на Виноградар.

"Це продовження гілки метро, там потрібно побудувати три станції. Вони можуть бути готові вже в 2016 році. Проблема в тому, що тут потрібно побудувати депо, а це 1 млрд грн. Без нього це було б набагато швидше. Зараз для нас пріоритет - Троєщина. Наступного року ми вже опустимо прохідницькі щити на Подолі. Спочатку побудуємо п'ять станцій, а всього їх буде 12. Завдяки приватно-державному партнерству реалізуємо проект за 4 роки. Також до 2015 року побудуємо станцію на Новобіличах, таким чином будемо забирати великий потік людей, які в'їжджають у місто", - розповів чиновник.

Також Попов згадав і про станції метро "Львівська брама", яка вже давно стоїть недобудована, з неї ніяк не можуть доробити вихід на Львівську площу.

"Львівську браму" почнемо будувати в наступному році. Технологічно зможемо зробити її за два роки - там складні ґрунти, багато підземних вод, тому ґрунт доведеться заморожувати. А з виходами на поверхню - розберемося. Домовимося, а тим, хто не захоче - пояснимо", - резюмував глава КМДА.

Раніше повідомлялося, що голова Київської міськадміністрації Олександр Попов висловив занепокоєння, що прийнятий бюджет зупинить комунальний транспорт Києва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1103 | Додав: nowyny | Теги: попов, підвищення проїзду в метро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]