Пт, 2024-04-19, 02:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Після провалу угоди про Brexit у Німеччині закликали зберігати спокій
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Німеччині закликали зберігати спокій після провалу угоди про Brexit

Німецькі політики закликають зберігати холодну голову після провалу голосування в британському парламенті про Brexit.

Про це повідомляє DW.

"Зараз ми повинні зберігати холодну голову, нехай навіть на серці і важко", - заявила, зокрема, Аннегрет Крамп-Карренбауер, голова партії канцлера ФРН Ангели Меркель - Християнсько-демократичного союзу.

Вона зазначила, що подібного результату можна було очікувати, але серйозна перевага противників угоди в Палаті громад - це "особлива ситуація". "Наш сигнал британцям може бути лише такий: ми були б раді, якщо ви залишилися, коли б ви не прийняли це рішення", - додала Крамп-Карренбауер.

Голова фракції ХДС у бундестазі Ральф Брінкхаус також закликав до спокою і наголосив, що ЄС не слід заново обговорювати з Лондоном угоду про Brexit": "ЄС не може відмовлятися від своїх принципів, як би ми не хотіли і далі зберегти тісні стосунки з британцями".

Після того, як британський парламент відхилив погоджений з Брюсселем план "Брекзита", знову з'явилася загроза нерегульованого виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу. "Ми добре підготовлені, але жорсткий Brexit - це найгірший варіант для ЄС, а особливо для Великобританії", - заявив в зв'язку з цим міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц.

У вівторок ввечері Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду щодо виходу з ЄС, яку прем’єр-міністр Тереза Мей узгодила з Брюсселем.

Уряд Британії тепер впродовж трьох днів має представити свій план подальших дій, а далі є 5 варіантів розвитку подій: Brexit без угоди, нові переговори з ЄС, загальні вибори у Британії, повторний референдум і голосування за відставку уряду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: провал угоди, Brexit, Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]