Чт, 2024-04-25, 16:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:39
Після шторму статую Свободи закрили для туристів
Інші останні Новини світу
Найголовніша пам'ятка США - статуя Свободи, яка розташована на острові Свободи в бухті Нью-Йорку, - продовжує залишатися закритою для відвідувань. Не встигли її відкрити після року ремонту, як на скульптуру накотився шторм "Сенді".

Як пише The Los Angeles Times, на щастя, постраждала лише територія, прилегла до статуї. На її ремонт вже надійшли гроші, проте терміни завершення робіт і досі визначити не можуть.

З усіх американських пам'яток під час урагану статуї Свободи довелося найгірше. Коли "Сенді" накотився на Нью-Йорк 29 жовтня, 75% острова Свободи затопило. Постамент 93-метрової скульптури пішов під воду на три - чотири метри. Залило будівлю, яка подавала електроенергію на острів, а також займалася системою безпеки, вода прибула навіть в магазини, що продають сувеніри. Найбільші пошкодження отримали пірси, що ведуть до острова. Постраждала також плитка, якою вимощена прогулянкова доріжка навколо острова.

Тим не менш і статуя, і її постамент збереглися в незмінному вигляді.

Примітно, що туристи не можуть потрапити на острів вже більше року. Восени 2011 року статую закрили на реставрацію. За іронією долі її відкрили для відвідувань тоді, коли було оголошено про тривогу у зв'язку з навалою урагану. Вона встигла пропрацювати лише шість годин. В ході реставрації вартістю 30 мільйонів доларів зовнішній вигляд статуї не змінився, проте там встановили сучасні системи огляду і безпеки, ліфти і доріжки для інвалідних крісел. Старі сходи замінили на нові, сучасною стала і система освітлення монумента.

Закритим для публіки залишається й острів Елліс, який туристи відвідують по шляху до острова Свободи, хоча його головна визначна пам'ятка - Музей імміграції США - не постраждала.

Острів Елліс і острів Свободи входять до числа 15 національних парків в районі штатів Нью-Йорка і Нью-Джерсі, які потребують відновлення після удару стихії, так само, як і інші 55 подібних об'єктів по всій території США. На роботи має піти 348 000 000 доларів з 60 мільярдів, які минулого тижня президент США запросив у конгресу.

Нагадаємо, потужний буревій "Сенді" вдарив по суходолу північного сходу США у ніч проти вівторка, 30 жовтня. Найбільше постраждав від стихії Нью-Йорк, де загинули 22 людей. Президент США Барак Обама оголосив штат Нью-Йорк зоною лиха і розпорядився почати надавати федеральну допомогу постраждалим районам. Прямі збитки від урагану вже оцінили в 20 мільярдів доларів, однак ця сума може істотно збільшитися через втрати від вимушеного простою економіки регіону.

Національну гвардію США закликали на допомогу жертвам урагану "Сенді".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1070 | Додав: adminA | Теги: статую Свободи, туристів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]