Сб, 2024-04-20, 01:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:52
Після скандалу у Німеччині звільнили голову внутрішньої розвідки
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Німеччині звільнили голову внутрішньої розвідки після скандалу

У Німеччині звільнили голову Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганса-Георга Маасена, якого звинувачували у незаконній передачі інформації ультраправій партії "Альтернатива для Німеччини" та скандальній заяві щодо заворушень у Хемніці.

Про це рішення у вівторок повідомляється на сайті німецького уряду.

Маасен обійме посаду статс-секретаря в міністерстві внутрішніх справ Німеччини.

Рішення про відставку Маасена з посади глави спецслужби було прийнято на зустрічі керівників партій "великої коаліції" канцлера Німеччини Ангели Меркель, міністра внутрішніх справ Німеччини Горста Зеєгофер та очільниці парламентської групи соціал-демократів Андреа Налес.

Маасена звинувачували в неправомірної передачі парламентській фракції правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" інформації з неопублікованого звіту очолюваної ним спецслужби. Йшлося про кількість передбачуваних ісламістів і бюджет Федерального відомства з охорони конституції, пояснює Deutsche Welle.

Політик також потрапив під шквал критики через свою заяву про "недоведену справжність" відеозапису з Хемніца, де кілька німців женуться за темношкірими іноземцями. Він стверджував, що мова йде про "цілеспрямовану дезінформацію, щоб відвернути громадськість від вбивства в Хемніці".

За інформацією видання Die Welt, Меркель підтримала звільнення Маасена, оскільки він втрутився в політику, не маючи на те права як керівник спецслужби.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: скандал, голова внутрішньої розвідки, Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]