Сб, 2024-04-20, 00:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:52
Після закону про ленд-лізу Зеленський вручив Пелосі орден княгині Ольги
Інші останні Новини України

Президент України Володимир Зеленський вручив спікеру Палати представників США Ненсі Пелосі орден княгині Ольги. І відзначив її внесок у прийняття закону про ленд-лізу.

Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на сайт президента.

На зустрічі Зеленський висловив подяку США і особисто Пелосі за зусилля щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

"Дуже важливі сигнали, які сьогодні дають США і президент Байден. Це і недавні потужні кроки з оборонної та фінансової підтримки для України, а також рішення щодо ленд-лізу - ми вдячні за це", - зазначив він.

Зі свого боку Пелосі передала привітання від Конгресу, заявивши, що США готові допомагати Україні, поки не завершиться війна проти росії.

"За вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американського міждержавного співробітництва, підтримку суверенної, незалежної і демократичної України президент Володимир Зеленський нагородив спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі орденом княгині Ольги", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, закон про ленд-лізу передбачає, що президент США повинен протягом 60 днів визначити прискорену процедуру постачання озброєнь для України. Вважається, що під час Другої світової війни ленд-ліз зіграв одну з ключових ролей у перемозі над нацизмом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 383 | Додав: adminA | Теги: закон, орден княгині Ольги, ленд-лізу, Зеленський, пелосі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]