Вт, 2024-04-16, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:40
Пхеньян планує запускати супутники "один за одним"
Інші останні Новини світу

КНДР не має наміру зупиняти програми з дослідження космосу, а й надалі запускатиме супутники Землі, заявив у четвер офіційний представник Корейського комітету космічних технологій (КККТ), передає "Інтерфакс".

"Незалежно від того, як голосно кричатимуть американські, японські реакціонери і їхні прибічники, незалежно від того, як скажено вищатиме щуряча кліка Лі Мін Бака (президент Південної Кореї - ред.), супутники КНДР запускатимуться в космос один за одним", - йдеться в заяві, поширеній північнокорейськими ЗМІ.

У заяві зазначається, що КНДР не згодна з тим, що невдалий запуск 13 квітня 2012 року ракети із супутником є порушенням резолюцій РБ ООН, "яка давно перестала бути незалежним міжнародним органом".

"Хотілося б запитати, коли це США й інші країни, котрі запускають супутники, запитували на це дозволу у когось, чи були прецеденти, коли ракети-носії з супутниками, які запускали інші, називалися просто ракетами? Що, США і Японія виводили свої супутники на орбіту, видуваючи їх в космос, або ж за допомогою чарівної сили?" - запитує представник КККТ.

Він підкреслив: "Ми ніколи не визнавали резолюцію РБ ООН - продукт зловісних намірів ворожих сил".

Представник КККТ торкнувся також домовленостей між США і КНДР, досягнутих в Пекіні в лютому 2012 року про мораторій КНДР на ракетні запуски і ядерні випробування замість американської продовольчої допомоги.

У заяві зазначається, що "в угоді між КНДР і США від 29 лютого ні слова не мовиться про заборону запуску супутників, там тільки вказується, що США визнають суверенітет КНДР".

КККТ підкреслив, що запуски супутників є "законним правом КНДР", і ніхто "не має права втручатися в мирні супутникові програми" Північної Кореї.

Представник комітету зазначив, що північнокорейські науковці вже з'ясували причини невдалого запуску 13 квітня.

"Усі наукові й технологічні дані, а також цінний досвід, нагромаджений в нинішньому випадку, дасть новий поштовх розвитку дослідження космосу і стане реальною гарантією величних успіхів у майбутньому", - підкреслюється в заяві.

Раніше повідомлялося, що Пхеньян вже не вважає себе пов'язаним угодою зі Сполученими Штатами про мораторій на ядерні та ракетні випробування, а також призупинення програми збагачення урану в ядерному центрі в Йонбені. Таку заяву оприлюднив представник північнокорейського МЗС.

Раніше МЗС КНДР "повністю відкинув" вимоги Ради Безпеки ООН відмовитися від подальших запусків ракет.

Китай надає технологічну допомогу ракетним програмам КНДР, вважають у Вашингтоні

США вважають, що Китай допомагає Пхеньяну технологіями в реалізації Північною Кореєю своїх ракетних програм, заявив міністр оборони США Леон Панетта.

"Я упевнений, що з боку Китаю надходить якась допомога. Я не знаю, як ви розумієте, її конкретних обсягів", - сказав міністр у четвер у палаті представників Конгресу США.

Ця заява дисонує з висловлюваннями офіційного представника держдепартаменту США Марка Тонера. Також у четвер на брифінгу у відомстві він сказав: "Китай послідовно запевняє, що в повному обсязі дотримується резолюцій (Ради Безпеки ООН з Кореї - ред.) 1718 і 1874".

Тонер відповів ствердно на запитання про те, чи вірять у Вашингтоні цим заявам офіційного Пекіна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: admin | Теги: пхеньян, супутники, КНДР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]