Сб, 2024-04-20, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Подробиці затримання "українських диверсантів" в Криму РосЗМІ розповіли
Інші останні Кримінальні новини

  В результаті "диверсії", яку нібито вчинили на території анексованого Росією Криму "українські диверсанти", загинули підполковник ФСБ РФ Роман Каменєв і механік-водій БМД єфрейтор Семен Сичов. Про це повідомило близьке до розслідування обставин операції в Криму із запобігання терактів джерело, пише російське видання "КоммерсантЪ".

За словами співрозмовника видання, 6 серпня ФСБ нібито отримало оперативну інформацію про те, що найближчої ночі передбачувані "пособники диверсантів" Євген Панов і Андрій Захтей готуються зустріти загін, що прибуває в районі села Суворово поруч з адмінкордоном окупованого Криму та Херсонської області.

Співробітники відділу супроводу оперативних заходів (ОСОМ) розділилися на три групи, одну з них очолив підполковник Роман Каменєв. Саме на групу, очолювану Каменєвим, близько двох годин ночі нібито вийшла група озброєних людей, які прибули з підконтрольної Україні території.

За даними видання, проблема виникла через те, що вдень "прикордонні" райони патрулювали співробітники прикордонної служби та поліцейські РФ, і теоретично "диверсантів" можна було переплутати зі своїми. Тому, "українським диверсантам" російський підполковник Каменєв запропонував здатися, крикнувши: "Стояти, працює ФСБ!". Однак після цього один з "диверсантів" нібито відкрив вогонь з автомата, в результаті чого згодом Каменєв помер від поранень.

За інформацією джерела видання, двоє "диверсантів" були ліквідовані, а ще трьох обеззброїли і "затримали".

Наступного дня, 7 серпня, в заболоченій місцевості біля затоки Сиваш прямо біля адміністративного кордону Херсонської області з окупованим Росією Кримом нібито вдалося виявити другу групу "диверсантів". Після окриків російських десантників невідомі нібито кинулися назад в зарості очерету і відкрили вогонь з автоматів, в результаті чого був нібито поранений і пізніше помер російський єфрейтор Сичов. За інформацією джерела видання, всім нападникам вдалося сховатися.

ЗМІ: Путін цього тижня відвідає анексований Крим

Цього тижня президент Росії Володимир Путін може відвідати анексований РФ Крим. Про це повідомляє РБК з посиланням на двох співрозмовників, близьких до Кремля, а також джерело, близьке до представництва Південного федерального округу.

Попередньо відомо, що візит призначений на п'ятницю, 19 серпня. Очікується, що Путін може поспілкуватися з місцевими чиновниками і відвідати молодіжний табір "Таврида", який розташований неподалік від Севастополя.

У прес-службі Кремля поки не прокоментували інформацію про можливий візит Путіна до Криму.

Анексований Крим Путін традиційно відвідує в серпні. У 2014 році він виступав перед членами федеральних зборів і спілкувався з діячами культури, а рік тому він занурювався на батискафі на дно Чорного моря біля берегів півострова.

Довідка

10 серпня російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинув військовий і боєць ФСБ, імена яких не називаються.

Слід зауважити, що жодних переконливих фото- і відеоматеріалів, що підтверджують розказане ФСБ, ті очікувано не надали. Втім, як і під час початку російської кампанії з окупації українського півострова в 2014 році.

Російські силовики назвали ім'я одного з затриманих "українських диверсантів". Ним виявився колишній водій автобуса та боєць АТО Євген Панов з Енергодара Запорізької області. Брат Панова вже заявив, що того викрали. За його словами, Євген ніколи з власної волі не поїхав би до Криму. Українська поліція вже почала розслідування за фактом викрадення.

У свою чергу російські ЗМІ написали, що більшість затриманих нібито "диверсантів" у Криму виявилися жителями півострова, а у деяких при собі були російські паспорти. Пізніше ФСБ опублікувало відео "допиту" Панова. А у МЗС РФ назвали ім'я ще одного затриманого – Андрія Захтія.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона, мовляв, "переходить до терору".

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Український Генштаб вважає заяви Росії провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – "новим етапом гібридної війни".

11 серпня президент України доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі.

Спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов повідомив, що російські окупаційні війська на кордоні з анексованим Кримом розгорнулися в бойові порядки і готуються до провокацій.

Радбез ООН провів закриті консультації щодо ситуації в Криму. Відреагували на загострення США та ЄC.

Міністерство закордонних справ України вимагає від РФ невідкладно надати безпечний та безперешкодний доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на територію тимчасово окупованих Росією Автономної республіки Крим та Севастополя, зокрема для зустрічі з Пановим та іншими затриманими у справі фейкової "української ДРГ".

Міноборони України в суботу 13 серпня спростувало повідомлення російських ЗМІ про причетність українських розвідників до "диверсій" у Криму.

Москва заявила, що не надаватиме доступ до Криму спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: росЗМІ, затримання українських диверсантів, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]