Пт, 2024-04-19, 22:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:37
Поїзд відновленою євроколією почне курсувати з Польщі до Рава-Руської
Інші останні Туристичні новини

поїзд євроколія Загальна вартість проєкту відновлення євроколії від Рава-Руської до кордону із Польщею становить близько 100 млн грн.

Про це під час брифінгу у вівторок, 9 серпня, повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Як розповів Юрій Бучко, у лютому підписали меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської міської територіальної громади. Меморандум уклали між чотирма сторонами: АТ "Укрзалізниця", Львівською облдержадміністрацією, Рава-Руською міською радою та Добросинсько-Магерівською сільською громадою. Львівська ОВА за кошти обласного бюджету та громад розробляла ПКД щодо відновлення євроколії протяжністю 8 км та вокзалу у місті Рава-Руська з можливістю проводити митний контроль.

"Сьогодні вже активно прокладають нову колію та приступили до реконструкції вокзалу. Зі свого боку ми забезпечили вчасне виготовлення проєктно-кошторисної документації вартістю понад 4 млн грн. А вже за кошти держбюджету зараз виконують необхідні роботи із реконструкції", – зазначив Юрій Бучко.

За словами Юрія Бучка, реалізація цього дозволить розвинути пасажирські перевезення та розвантажить пункти пропуску.

Юрій Бучко попередньо анонсував запуск нового міжнародного поїзда з Польщі до Рава-Руської до Дня Незалежності України, 24 серпня. Наразі ще не відомий маршрут нового поїзда, його графік тощо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 576 | Додав: admin | Теги: Польща, Рава-Руська, поїзд, євроколія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]