Пт, 2024-04-26, 17:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:17
Покарання за проникнення до зони ЧАЕС в Україні можуть посилити
Інші останні Кримінальні новини

Верховна Рада хоче ввести кримінальну відповідальність за незаконне проникнення до зони відчуження. Народні депутати підтримали за основу відповідний законопроєкт за номером №4156.

Про це повідомлялося під час трансляції засідання ВР.

«За» новий закон проголосували 269 парламентаріїв.

У законі, запропонованому Кабінетом міністрів, передбачено, що проникнення в зону відчуження або зону безумовного відселення без дозволу, самовільне поселення в них або знищення, пошкодження або перенесення знаків радіаційного забруднення або огорожі зазначених зон каратимуть штрафами або обмеженням волі на термін від одного до трьох років.

Розмір штрафу становитиме від 1 тисячі до 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це 17 тисяч – 42,5 тисячі гривень.

Крім того, переміщення за межі зони відчуження будь-яким способом продуктів рослинного і тваринного походження, промислової або іншої продукції, тварин, риби, рослин або будь-яких інших об’єктів запропонували карати штрафом в розмірі від 17 тисяч до 42 500 гривень.

Відповідний закон внесли до Верховної Ради ще у вересні 2020 року.

У травні 2020 року Чорнобильську зону відчуження офіційно відкрили для відвідування туристів в умовах адаптивного карантину.

Зона відчуження є туристичним магнітом України, її потрібно розвивати, а окремі об’єкти внести в Світову спадщину ЮНЕСКО.

У лютому в Києві презентували новий бренд Чорнобильської зони відчуження. Він являє собою шестигранний символ, що переходить від чорного зображення до повного зникнення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 624 | Додав: adminA | Теги: україна, покарання за проникнення до зони ЧА | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]