Сб, 2024-04-20, 18:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
Полк "Азов" виводять з Маріуполя. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Окремий загін спецпризначення Нацгвардії "Азов" виводять з Маріуполя в Запорізьку область. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті "Азова".

"Азов" дійсно виводять з Маріуполя. За наказом командування Національної гвардії України, частиною якої є окремий загін спеціального призначення "Азов", 10 днів тому частина підрозділу була виведена в Запорізьку область для виконання абсолютно невластивих завдань для спецпідрозділу", - сказано в повідомленні.

В "Азові" заявляють, що їхніх бійців поставили чергувати на блокпостах і спостережних пунктах поза зоною АТО, які не працюють.

Зазначається, що наказ про вихід спецроти із зони АТО надійшов незадовго до святкування Дня Незалежності "коли прифронтове місто потребувало посилення".

"Можливо, це робиться для того, щоб бійці "Азову" не заважали владі і проросійськи налаштованому командуванню НГУ здавати позиції і цілі міста", - йдеться в повідомленні.

Частину спецзагону "Азов" відведено з Маріуполя в рамках планового перегрупування сил - Нацгвардія

Частина окремого загону спеціального призначення полку особливого призначення "Азов" відведена з Маріуполя в рамках планового перегрупування сил і засобів Національної гвардії України в Донецькій області, повідомили в Нацгвардії України

"Останнім часом у мережі Інтернет було оприлюднено інформацію щодо виведення спецпідрозділу "Азов" з Маріуполя, що нібито ставить прифронтове місто під загрозу і знижує його обороноздатність. Офіційно повідомляємо, що в зоні АТО проведена планове перегрупування сил і засобів Національної гвардії України. З метою посилення контролю Азовського узбережжя, недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп частина окремого загону спеціального призначення військової частини 3057 "Азов" була передислокована для виконання завдань на цей напрямок", - сказано в повідомленні прес-служби Нацгвардії в суботу.

У повідомленні наголошується, що спецзагін "Азов" військової частини №3057 продовжує виконувати завдання, передбачені законом "Про Національну гвардію України", зокрема й у Запорізькій області.

"Кількісний та якісний склад Національної гвардії в Маріуполі не зменшений, що дає змогу підтримувати обороноздатність міста на високому рівні", - підкреслили в Нацгвардії.

Зазначимо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що кращою відповіддю війні є мир та спокій у Маріуполі. Про це він заявив 12 червня 2016 року під час святкування другої річниці звільнення Маріуполя від російських бойовиків.

"Сьогодні тут усі підрозділи, які брали участь у звільненні Маріуполя: від підрозділу Нацгвардії, тоді батальйону МВС, а нині полку Нацгвардії "Азов", прикордонників, спецпідрозділів "Донбас", "Дніпро", нашої військової частини 3057, поліцейських військ до тих, хто сьогодні охороняє Маріуполь. Ми нарощуємо свої сили для того, аби навіть натяку не було, що ворог може підібратися до Маріуполя", - зазначив Аваков.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1117 | Додав: adminA | Теги: полк Азов, вихід з Маріуполя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]