Ср, 2024-04-24, 17:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Польща і Литва хочуть оновити програму "Східного партнерства"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президенти Польщі та Литви Анджей Дуда і Гітанас Науседа у телефонній розмові в п’ятницю наголосили на підтримці територіальної цілісності України, а також задекларували необхідність ухвалення нової програми дій для проєкту "Східне партнерство".

Про це повідомив держсекретар канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський.

“Президенти одноголосно висловили підтримку суверенітету і територіальній цілісності України, а також протидії дезінформації та пропаганді, яка поширюється іншими країнами”, - повідомив Щерський.

Обидва лідери погодилися, що головною метою саміту "Східного партнерства", що відбудеться у другій половині року, має бути пошук рішень, які мають на меті зміцнення громадянського суспільства у країнах Партнерства. Вони узгодили, що прагнутимуть до підписання спільної декларації, яка визначатиме “амбітну програму політики "Східного партнерства”.

Кулеба - про синхронізацію з ЄС: Торік Київ доєднався до 90% заяв Брюсселя

Дуда і Науседа висловили солідарність із громадянським суспільством у Білорусі, а також висловили занепокоєння ситуацією в Росії, зокрема оголошенням персонами non grata кількох європейських дипломатів.

Як повідомлялося, у п’ятницю МЗС Росії оголосило персонами non grata трьох дипломатів із Польщі, Швеції та Німеччини за “їх участь у незаконних акціях” 23 січня на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 609 | Додав: adminA | Теги: Польща і Литва, програма «Східного партнерства» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]