Чт, 2024-03-28, 17:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:11
Польща не втрачає надії на "європейську весну" України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Остаточний текст угоди про асоціацію Україна-ЄС може бути затверджено найближчими тижнями, прогнозує міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Ми сподіваємося, що текст угоди остаточно буде закрито протягом найближчих тижнів", - сказав він на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Міністр, зокрема, уточнив, що за наявною у нього інформацією, торговельну частину угоди "вже закрито", а політичну частину буде узгоджено до березня.

При цьому він наголосив, що у цьому контексті він говорить про відсутність політичних умов. "І ми всі знаємо, що це означає", - додав він.

Сікорський нагадав, що справа Тимошенко зашкодила іміджу України. "Я через дружбу до України, до українських друзів наголошую, як сильно зашкодила іміджу України якість судового процесу проти Юлії Тимошенко", - сказав він.

Але Радослав Сікорський вважає, що не варто говорити про міжнародну ізоляцію України через справу Тимошенко, водночас він відзначає зростання недовіри європейських країн до України через справу екс-прем'єра.

"Стосовно слова "ізоляція", я вважаю, що це занадто сильно сказане слово нині", - зазначив він на прес-конференції в середу в Києві, відповідаючи на запитання, чи справді Україна перебуває в міжнародній ізоляції, як про це кажуть деякі європейські лідери.

Водночас Сікорський зазначив, що складається певне відчуття, що Україна та її союзники, зокрема Польща, яка під час свого головування в ЄС зробила для України більше, ніж для інших європейських країн, не використовують усіх шансів, аби встановити повноцінну демократію в країні.

Глава МЗС Польщі також зазначив, що під час головування його країни в ЄС Варшава та Київ багато досягли на шляху євроінтеграції України, але могли б зробити більше.

"Те, що нам ускладнює, не полегшує нашої роботи в ЄС у цьому плані (євроінтеграції - ред.) – постійне зростання недовіри щодо політики, яку веде Україна. Це питання якості судового процесу стосовно Юлії Тимошенко", - наголосив Сікорський.

Сьогодні, 8 лютого, Верховна Рада знову відмовилася декриміналізувати 365-ту статтю Кримінального кодексу України, за якою засуджено екс-прем'єрку України Юлію Тимошенко.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1045 | Додав: adminA | Теги: Польща не втрачає надії на європейс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]