Чт, 2024-04-25, 21:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:15
Польща підтримуватиме євроатлантичні прагнення України - Дуда.
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Польщі Анджей Дуда заявляє, що Польща підтримуватиме євроінтеграційні і євроатлантичні прагнення Української держави, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми також стоїмо пліч-о-пліч, коли триває надзвичайно складний для України час і складний конфлікт на сході Української держави і окупація Криму. Польща в зв'язку з цим була, є і, я вірю, що буде разом з Україною, підтримуючи європейські прагнення України, як і трансатлантичні спрямування", - сказав він після зустрічі з президентом України Петром Порошенком в середу в Києві.

Дуда нагадав, що на саміті НАТО в Варшаві було затверджено "пакет підтримки".

"Цей пакет підтримки, я сподіваюся, становитиме для Української держави значну допомогу в цей важкий час, а також сприятиме розвитку сфери безпеки України. Я наголошую ще раз: сфери безпеки Центральної та Східної Європи, тобто нашого регіону, що буде елементом європейської безпеки", - сказав він.

У свою чергу Порошенко подякував президенту Польщі Анджею Дуді за підтримку України у боротьбі з агресором.

"Сьогодні я маю всі підстави подякувати нашим польським партнерам за абсолютно тверду позицію щодо російської агресії, щодо незаконної анексії Криму і щодо суверенітету та територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Ми вдячні за таку солідарність. Ми дуже цінуємо рішення Польщі і ЄС щодо політики санкцій по відношенню до агресора. Впевнений в тому, що коли ми говоримо, що ситуація має бути вирішена виключно політико-дипломатичним шляхом, то саме така координація і є максимально ефективним кроком", - зазначив президент України.

На саміті у Варшаві був схвалений пакет допомоги Альянсу Україні, який, зокрема, передбачає "програму з розмінування, з протидії гібридній війні і зі стратегічних комунікацій".

8 липня Порошенко своїм указом створив Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України як допоміжний орган при главі держави. Головою Комісії призначено віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе.   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: Польща, євроатлантичні прагнення України, Дуда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]