Пт, 2024-04-19, 09:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Помста олігархів
Інші останні Іноземна преса про Україну

"Цього понеділка в Україні очікується вирок у другому - після справи Юлії Тимошенко - скандальному процесі проти керівників опозиції. Прокуратура зажадала тюремного терміну в чотири з половиною роки, а також конфіскації майна колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за зловживання службовими повноваженнями коштом державного бюджету", - повідомляє Süddeutsche Zeitung.

За словами автора статті, прокуратура насамперед сфокусувалася на двох пунктах звинувачення проти Луценка. По-перше, він нібито наполіг на просуванні свого шофера на посаду майора поліції. Крім того, стверджується, що ювілейні урочистості вищого поліцейського керівництва занадто дорого коштували. "У виправдувальній промові Луценко заявив, що водії його попередників теж мали чин майора і що не він займався організацією та видачею дозволу на проведення урочистого заходу", - йдеться в статті. "Опозиція в Києві називає звинувачення гротескними і сфабрикованими", - повідомляє автор.

Луценко, за його власними словами, в СІЗО захворів на цироз печінки, бо харчування огидне, а в ліках йому відмовили.

Консультанти Януковича, продовжує Томас Урбан, очевидно, недооцінили руйнівний вплив процесів проти керівників демократичного руху на міжнародний імідж українського президента та його уряду. Автор передає слова посла Німеччини в Україні про те, що ЄС не підпише угоди про асоціацію з Україною, поки Тимошенко перебуває в ув'язненні.

"За повідомленнями українських газет, майже всі з 80 опитаних свідків висловилися на користь Луценка. Однак суд не дозволив обвинуваченому поставити свідкам додаткові запитання. Також не було дозволено допитати інших свідків захисту", - йдеться в статті.

Луценко вважався головним ворогом східноукраїнських олігархів, що стоять за Януковичем, тому що він ініціював кілька антикорупційних процесів, повідомляє автор. Під судом перебуває також водій Луценка, хоча він не брав участі в ухваленні рішень, за які звинувачують колишнього міністра", - зазначається в статті.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1132 | Додав: adminA | Теги: Помста олігархів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]