Пт, 2024-04-19, 05:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Популярний міф про субсидії в Україні міністр соцполітики розвіяв
Інші останні Економічні новини

Міністр соцполітики розвіяв популярний міф про субсидії в Україні.

Рева пояснив, який показник реально позначається на субсидії

Новий порядок отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг не містить вимог виписувати громадян, які не проживають за місцем реєстрації. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"Постанова уряду №329 не вимагає виписувати людей, які прописані за адресою, але живуть і працюють в інших містах. Тому якщо хтось говорить людям, що потрібно виписуватися, він вводить їх в оману", – сказав міністр в ході години запитань до уряду у Верховній Раді.

Міністр зазначив, що субсидія залежить від фактичної кількості проживаючих у домогосподарстві, а не від числа прописаних.

Субсидії уріжуть на майже 16 млрд грн: проект бюджету-2019

За словами народного депутата Сергія Міщенка (позафракційний), для оформлення субсидій "люди зараз масово виписують дітей, онуків", які живуть в інших містах.

Відзначимо, після зростання цін на газ для населення убсидіями будуть забезпечені всі, хто має на них право і їх потребує , повідомила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

"Точно можу сказати, що субсидій і в 2018 році, і в 2019 році однозначно вистачить. Це те, за чим Міністерство соціальної політики разом з Міністерством фінансів стежитиме", – сказала Маркарова.

Вона підкреслила, що в останні роки уряд активно займається забезпеченням всіх субсидіантів необхідним, а також верифікацією – щоб субсидії отримували ті, кому вони дійсно потрібні. Так, з 1 липня в країні почав працювати реєстр одержувачів субсидій. Рева розповідав, що реєстр дозволив виявити більше 20 тис. українців, які отримували подвійну субсидію і були зареєстровані відразу в двох регіонах країни.

Як відомо, в кінці квітня 2018 року Кабмін вніс зміни до програми надання субсидій:

якщо у власності сім'ї є автомобіль, якому менше 5 років (крім мопеда і авто, наданого органом соцзахисту), субсидію не призначатимуть;

необхідно вказувати в деклараціях доходи від оренди майна, наприклад, від здачі в оренду квартири;

з 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а будинку – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

безробітним необхідно буде стати на облік до центру зайнятості, в іншому випадку людям працездатного віку, які претендують на субсидію, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід в три прожиткові мінімуми – 5286 грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: Міф, міністр соцполітики, субсидія, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]