Пт, 2024-04-19, 03:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:01
Порошенко - частка ЄС у зовнішній торгівлі України досягла 42%
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Частка ЄС у зовнішній торгівлі України досягла 42% - Порошенко

Президент Порошенко відзначив прогрес для України від асоціації з ЄС.

Експорт товарів і послуг в ЄС перевищив минулорічні показники на 2 мільярда доларів

Країни ЄС стали найбільшим торговим партнером країни. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, підводячи підсумки першого року Угоди про асоціацію України і ЄС.

"Рівно рік тому в повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС. (...) Перші результати вже є. Сьогодні країни Європейського Союзу стали найбільшим торговим партнером України, частка ЄС у зовнішній торгівлі України досягла 42%. За перше півріччя цього року ми експортували до ЄС товарів і послуг на 11,2 млрд доларів США, що майже на 2 млрд доларів США більше аналогічного періоду минулого року", — написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook у суботу.

Порошенко запевнив, що Україна і надалі буде поглиблювати не тільки торговельно-економічну, а також секторальну і політичну інтеграцію України в ЄС.

"Наше завдання — довести цю справу до кінця, забезпечити повноправне членство України в Європейському Союзі. Як президент буду докладати для цього максимум зусиль. Як і обіцяв, внесу до Верховної Ради законопроект про закріплення в Конституції України нашого курсу на вступ до ЄС і НАТО", — підкреслив він.

Зазначимо, раніше в Німеччині оприлюднили доповідь щодо виконання Україною угоди про асоціацію з ЄС. У документі наголошується, що прогрес від реформ поки що не має позитивного ефекту на повсякденне життя людей, також євродепутати відзначили вплив корупції на всі сфери життя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: частка ЄС, 42%, зовнішня торгівля України, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]