Пт, 2024-04-19, 16:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:01
Посилити відповідальність за російську пропаганду і колабораціонізм запропонувала Євросолідарність
Інші останні Політичні новини

«Мова не йде про тих, хто на окупованій території під загрозою для життя змушений працювати в тих чи інших установах, лікарнях і школах. А мова йде передусім про тих, хто на контрольованій території проводить колабораційну роботу добровільно або за гроші», - сказав Порошенко.

За його словами, необхідно ввести відповідальність для фізичних осіб, партій і громадських організацій, які фінансує країна-агресор.

Ще одна ініціатива Євросолідарності - посилити відповідальність за дії, пов'язані з поширенням ворожої пропаганди.

Також політсила ініціює ухвалення постанови про «припинення політичних переслідувань» добровольців, ветеранів та учасників Революції Гідності, зокрема фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка, Яни Дугарь і Юлії Кузьменко.

Раніше Петро Порошенко заявляв, що ще під час своєї каденції хотів запровадити санкції проти телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, але не встиг.

Президент Володимир Зеленський 2 лютого запровадив санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Депутат від ОПЗЖ Тарас Козак вимагає від президента надати докази його співпраці з терористами, про що раніше заявляли в РНБО.

Уже вночі на 3 лютого телеканали 112 Україна, NewsOne і ZIK почали відключати від ефіру різних мереж. Нардепи від партії Опозиційна платформа - За життя заявили, що ініціюватимуть імпічмент президента України через запровадження санкцій.

За словами Зеленського, рішення про санкції було чітко обумовлено через фінансування з Росії і співпраці з терористичними організаціями.

4 лютого до Верховного суду надійшло два позови з вимогою оскаржити указ Зеленського. Суд відмовився відкривати провадження по одному з позовів, а другий залишив без руху.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 631 | Додав: adminA | Теги: Євросолідарність, російська пропаганда і колабораціон, відповідальність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]