Чт, 2024-03-28, 19:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
Посол Німеччини про ситуацію на сході України - "Це не конфлікт, а війна"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен вважає, що потрібно використовувати лексику, яка відображає справжній стан речей на сході України – що це не конфлікт, а війна Росії проти України.

Про це вона заявила під час онлайн-включення на Третьому міжнародному форумі щодо східної України.

"Я особисто завжди вважала, що це не конфлікт, а війна, яку нав’язали Україні. Нам потрібно працювати дуже ретельно, щоб покласти край війні", - сказала посол Німеччини.

Вона також зауважила, що була здивована, коли почула заяву російської сторони, що вони не братимуть участі у наступних перемовинах в межах нормандського формату, якщо Росію називатимуть стороною конфлікту на сході України.

«Але ми ніколи й не припиняли їх так називати. Тобто, було багато зустрічей (у нормандському форматі. – ред.) політичних радників, представників МЗС, і ми (Німеччина – ред.) з Францією завжди були дуже чіткими щодо такого формулювання», - зазначила посол.

За її словами, намагання Росії у такий спосіб заблокувати свою участь у нормандському форматі - «це просто відмовка від того, що вони й так не збиралися робити».

Вона також запевнила, що Німеччина разом з Францією продовжуватиме спілкуватися з усіма сторонами, аби з’ясувати, чи можливо знову залучити Росію за стіл переговорів у нормандському форматі.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу 18 листопада заявив, що Росія своїми останніми діями, зокрема оприлюдненням конфіденційного дипломатичного листування, "добиває" нормандський формат і підриває залишки довіри до себе.

Міністерство закордонних справ РФ 17 листопада опублікувало конфіденційне дипломатичне листування російського міністра Сергія Лаврова з главами МЗС Франції та Німеччини Жан-Івом Ле Дріаном та Гайко Маасом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 548 | Додав: adminA | Теги: а війна», Посол Німеччини, не конфлікт, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]