Чт, 2024-04-18, 06:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
Постанову про передачу "Пейзажки" МЗС під забудову суд скасував
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Київради від 15 липня 2004 року про надання Міністерству закордонних справ земельної ділянки для будівництва на Пейзажній алеї. Відповідне рішення суд ухвалив 4 квітня, повідомив голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов на відкритті засідання президії Громадської ради Києва.

Попов сказав, що це результат ефективної роботи громадськості та міської влади щодо захисту інтересів киян, передає УНІАН.

"Я думаю, ми будемо ще причетні до розвитку цієї території як заповідної зони", - сказав Попов, звертаючись до членів президії Громадської ради.

"Завтра Київрада буде розглядати проект рішення, який ми підготували, щодо надання заповідного статусу вказаній території", - додав він.

Адвокат Марина Соловйова пояснила, що Окружному адмінсуду Києва "було надано обґрунтовані докази того, що суперечливе рішення Київради є незаконним, оскільки прийняте з порушенням норм земельного та природоохоронного законодавства".

Зазначимо, мешканці столиці неодноразово протестували проти забудови Пейзажної алеї, на якій розміщено неординарні авторські скульптури та інші архітектурні цікавинки.

13 березня Вищий адміністративний суд України скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї. Таким чином на місці скверу і дитячого майданчику на Пейзажній алеї було дозволено будівництво багатоповерхового будинку на замовлення МЗС.

Територія Пейзажної алеї входить у буферну зону об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Софії Київської.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: забудову, передачу Пейзажки МЗС, Суд скасував постанову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]