Пт, 2024-03-29, 11:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:24
Повернення Росії до ПАРЄ Клімкін порівняв зі звільненням злочинців
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Клімкін порівняв повернення Росії до ПАРЄ зі звільненням злочинців

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розкритикував генсека ради Європи Турбйорна Ягланда за його намір повернути російську делегацію до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на главу українського міністерства закордонних справ.

"Пан Яґланд вважає, що Росію потрібно повністю повернути в Раду Європи, оскільки це створює лінії поділу в Європі. Якщо керуватися такою логікою, треба випускати злочинців з в’язниць, бо це лінія поділу в суспільстві", - написав Клімкін у своєму Twitter.

ПАРЄ сьогодні затвердила термінові дебати про роль і місію ПАРЄ, метою яких є ухвалення резолюції і подальше повернення російської делегації в асамблею. Вони відбудуться у середу.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував змінити правила Ради Європи для того, щоб повернути делегацію РФ до ПАРЄ.

Німецькі дипломати та депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу у зв’язку з анексією Криму, а РФ перестала брати участь у сесіях ПАРЄ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: Клімкін, ПАРЄ, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]