Чт, 2024-03-28, 10:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Представник Турчинова в Криму йде у відставку: мені соромно
Інші останні Надзвичайні новини
Народний депутат від УДАРу Сергій Куніцин заявив, що подає у відставку з посади постійного представника президента в Криму.

Про це він сказав в ефірі "Шустер Live" у понеділок, 24 березня, ввечері.

"Я сьогодні прийняв рішення: я подаю у відставку з посади представника президента. Мені соромно за все це", - сказав Куніцин.

Він розкритикував бездіяльність української влади у зв'язку з ситуацією в Криму, зазначивши, що у країни є всі можливості для того, щоб належним чином реагувати.

"Кожен день знущаються з наших військовослужбовців, а ми збираємо якісь наради", - сказав він.

При цьому Куніцин уточнив, що він як постійний представник президента в Криму в жодному засіданні РНБО участі не брав.

"Мені соромно, що я теж до цього причетний, а я не можу нічого зробити", - сказав він.

Українська влада не квапиться допомагати ЗСУ

Прохання в.о. міністра оборони Ігоря Тенюха щодо вирішення проблемних питань з матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил України були виконані лише частково.

Про це йдеться у листі Тенюха до прем’єра Арсенія Яценюка, який "Громадському телебаченню" та "Українській правді" передав депутат "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

Зокрема, станом на 19 березня зовсім не були реалізовані питання про невідкладне постачання акумуляторних батарей до ОВТ (озброєння до військової техніки) на суму 61,9 млн грн, 52,5 тис. пар черевиків з високими берцями, 50 тис. тонн пального на суму 850 млн грн.

Окрім того, станом на середу не був наданий дозвіл на відновлення ОВТ на закупівлю шин, акумуляторних батарей, запасних частин, пального, обмундирування, продовольства.

Також не були виділені гроші для погашення кредиту перед державними підприємствами Укроборонпрому на суму 153,1 млн грн.

Згідно з документом, станом на 19 березня не було передано 20 тис. тонн нафтопродуктів, які арештовані на ПАТ "Одеський НПЗ", для потреб ЗСУ.

Окрім того, не були відновлені під’їзні колії військових частин у Нікополі та Смілі для прийому пального.

Раніше виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ про передислокацію українських військовослужбовців, які перебувають у Криму.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: відставку, криму, Представник Турчинова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]