Чт, 2024-04-18, 16:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
Прем'єр-міністр Естонії - безпека України – це безпека Європи
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У вівторок, 18 травня, прем'єр-міністр Естонської Республіки Кая Каллас, Надзвичайний і Повноважний посол Естонії в Україні Каймо Кууск відвідали район проведення Операції Об'єднаних Сил, де ознайомилися з роботою КПВВ "Станиця Луганська". Про це повідомляє Міноборони України.

Під час брифінгу Каллас зазначила, що Естонія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в контексті тривалої збройної агресії РФ і підкреслила, що безпека України – це безпека Європи.

"Ми всі партнери і друзі України, і повинні покласти край бойовим діям. Разом з міжнародними партнерами ми працювали для того, щоб зробити конкретні кроки і захистити Україну. Росія повинна знати ціну і наслідки своєї агресії. Сьогодні я була присутня тут, щоб сказати: ми стоїмо поруч з вами. Сім років після початку агресії і стільки, скільки в цьому буде необхідність, ми будемо допомагати", – сказала прем'єр Естонії.

Вона додала, що Естонія підтримує кілька проектів, спрямованих на підвищення добробуту школярів і забезпечення рівних можливостей в сфері освіти на території Донецької та Луганської областей. Це, зокрема, забезпечення інтернетом двох сіл і надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим сім'ям.  

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас відвідає Україну з робочим візитом 17-19 травня. За її словами, Україна є найважливішим партнером Естонії по кооперації в розвитку, а інвестиції країни в різні проекти складають 1,4 млн євро в рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 564 | Додав: adminA | Теги: безпека Європи, безпека України, прем'єр-міністр Естонії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]