Чт, 2024-04-18, 07:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
Президент не матиме такого впливу на нову Раду, як на попередню - експерти
Інші останні Політичні новини
Вплив президента України на нову Верховну Раду України послабиться, порівняно з попередньою. Про це свідчать результати експертного опитування "Рік 2012 в оцінках експертів", проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передає УНІАН.

Опитування проводилось 19-25 грудня 2012 року. Загалом було опитано 50 експертів.

Зокрема, 16 експертів вважають, що вплив президента України на парламент послабиться, 12 – вважають, що вплив "залишиться приблизно на тому самому рівні, що й минулого скликання".

Один експерт сказав, що вплив посилиться, але жоден не підтримав тези про те, що парламент стане повністю незалежним від президента України.

Експерти, відповідаючи на запитання: "Які три закони, на Вашу думку, повинна у першу чергу ухвалити Верховна Рада?", зазначили, що це мають бути зміни до Податкового кодексу - 7 осіб, зміни до держбюджету 2013 року - 6 осіб, скасування закону про мовну політику - 5 осіб, ухвалення закону про імпічмент президента України - 5 осіб.

Крім того, по 4 експерти вважають, що це має бути Виборчий кодекс і закон про люстрацію.

Також називають зміни до законодавства про європейську та євроатлантичну інтеграцію (3 експерти), ухвалення закону про вищу освіту (3 експерти), зміни до Кримінального кодексу, закон про персональне голосування, нова редакція закону про референдум, закон про медичну реформу, про передачу повноважень органам влади на місця (по 2 експерти на кожне з перелічених питань).

Як повідомлялось, на думку директора Центру політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, нова "дволика" Рада буде хитрою та конфліктною.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: попередню, впливу, нову Раду, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]