Сб, 2024-04-20, 04:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:58
Президент Німеччини порадився з Меркель і скасував візит в Україну
Інші останні Іноземна преса про Україну

Президент Німеччини Йоахім Ґаук скасував запланований на середину травня візит до України. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на неназване джерело, передає Deutsche Welle.

За словами співрозмовника агентства, посольство України в Берліні поінформовано про те, що Ґаук не прийме запрошення на зустріч президентів країн Центральної Європи, яка відбудеться в Ялті.

Вочевидь, відмова пов'язана зі стурбованістю федерального уряду ситуацією навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, зазначає Reuters.

Закордонні поїздки президента ФРН плануються в тісній взаємодії з урядом у Берліні.

Раніше редакція газети Süddeutsche Zeitung повідомила, що Ґаук скасував поїздку за узгодженням із федеральним канцлером Ангелою Меркель на знак протесту проти умов утримання Тимошенко в ув’язненні.

25 квітня Меркель висловила занепокоєність у зв'язку з інформацією про стан здоров'я колишньої голови українського уряду, передає агентство DAPD.

Якщо повідомлення про застосування насильства до хворої Тимошенко правдиві, то "дії українських органів виконання покарання неприйнятні й абсолютно неадекватні", заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Поки що неясно, чи приїде канцлер в Україну в червні на чемпіонат Європи з футболу, зазначив Зайберт. За його словами, плани на ці поїздки ще не складено.

Раніше повідомлялося, що члени кабінету Ангели Меркель відмовляються їхати на гру німецької збірної, яка відбудеться у рамках Євро-2012. Гра збірної Німеччини проти команди Голландії відбудеться в Харкові, і жоден з членів уряду не збирається відвідувати цю гру на знак протесту проти утримання Юлії Тимошенко в харківській колонії.

Нагадаємо, Тимошенко заявила про побиття при транспортуванні проти її волі з колонії в лікарню. Тимошенко нібито викручували руки і вдарили в живіт - тепер на руках синяки і гематома на животі. На знак протесту проти застосування сили екс-прем'єрка оголосила голодування. Стурбованість через новий скандал навколо здоров'я Тимошенко висловили не тільки Захід, а й Росія. А тюремники і ГПУ стверджують, що ніякого побиття не було.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: Україну, Президент Німеччини порадився, скасував візит, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]