Ср, 2024-04-24, 07:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Президентські вибори і два референдуми проходять у Литві
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Литві проходять президентські вибори і два референдуми

У Литві в неділю відбуваються президентські вибори, на яких литовці обирають наступника чинної глави держави Далі Грибаускайте.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Популярна Даля Грибаускайте після двох президентських термінів не в праві висувати свою кандидатуру.

За крісло глави держави борються 9 кандидатів, найбільше шансів на перемогу мають троє – колишня міністр фінансів та кандидатка від консерваторів Інгрида Шимоніте, банкір і незалежний кандидат Гітанас Науседа та висуванець Партії зелених та селян, чинний прем’єр-міністр Саулюс Скверняліс.

Троє лідерів перегонів декларують практично однаковий чіткий проєвропейський  зовнішньополітичний курс і анонсують продовження дружнього до України курсу та виступають за надання Україні членства в ЄС та НАТО.

Також у цей день у Литві відбуваються два референдуми - про розширення подвійного громадянства і скорочення кількості парламентаріїв у литовському Сеймі зі 141 до 121.

Голосування на виборчих дільницях відбувається з 7 до 20 годин вечора. У списках виборців зареєстровані майже 2,5 млн громадян. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: литва, президентські вибори, два референдуми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]