Ср, 2024-05-08, 23:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:21
Прибере з експозиції усі людські останки музей природної історії у Нью-Йорку
Інші останні Культурні новини

Зокрема, у колекції нью-йоркського музею є останки 2 200 корінних американців, які мають бути повернені нащадкам згідно з федеральним законом, ухваленим понад 30 років тому. Музей вже репатріював останки 1 000 людей у відповідь на цей закон.

Крім того, музей зберігає кістки пʼятьох дорослих темношкірих людей, яких викопали з манхеттенського кладовища для поневолених у 1903 році.

Також у музеї є так звана медична колекція — вона містить останки приблизно 400 жителів Нью-Йорка, які померли в 1940-х роках. Вони були навчальними посібниками у медичних школах.

Директор музею пояснив, що хоче прибрати останки з експозиції на знак поваги до загиблих, адже деякі з цих людей загинули через експлуатацію і насильство. Також у минулому вчені використовували людські останки для проведення досліджень про перевагу певних людей над іншими.

"Люди, які вивчали євгеніку, були зацікавлені в тому, щоб зрозуміти анатомічні та поведінкові відмінності між певними групами. Сьогодні ми б розглядали ці підходи як науковий расизм. Але в той час учені торгували людьми, як діти картками покемонів", — пояснила професор антропології в Університеті Південної Кароліни Карліна Марія де ла Кова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 408 | Додав: admin | Теги: музей, останки, природна, історія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]