Чт, 2024-03-28, 23:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Приєднання Македонії першою з країн НАТО затвердить Греція - ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Греція першою з країн НАТО затвердить приєднання Македонії - ЗМІ

Греція, швидше за все, стане першою країною, яка ратифікує протокол про вступ Північної Македонії до НАТО, оскільки вона планує зробити це до 8 лютого.

Про це повідомляє Euractiv із посиланням на власні джерела.

За угодою з Грецією балканська країна буде перейменована на Республіку Північну Македонію. Угода набуває чинності після того, як Греція підпише протокол про вступ свого сусіда до НАТО.

Протокол про приєднання вже затвердили посли країн НАТО і тепер у Брюсселі визначають дату його підписання. Очевидно, що це відбудеться в найближчі дні. Потім протокол мають ратифікувати всі країни альянсу.

Таким чином, Північна Македонія могла б стати членом НАТО вже на липневому саміті, якщо інші союзники також прискорять процедури ратифікації. Зазвичай процес ратифікації триває рік.

Нагадаємо, парламент Греції 25 січня ратифікував угоду з Македонією про зміну назви останньої. Тепер країна буде називатися Республіка Північна Македонія.

В обмін на відмову Македонії від старої назви та переіменування Афіни пообіцяли зняти вето на бажання Скоп'є приєднатися до НАТО і Європейського Союзу.

У НАТО вважають можливим вступ Македонії в альянс навесні 2020 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: НАТО, ЗМІ, приєднання Македонії, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]