Сб, 2024-04-20, 06:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:27
Прийняття законів про банки та землю Рада може перенести на наступний тиждень
Інші останні Політичні новини

  Рада може перенести прийняття законів про банки та землю на наступний тиждень  

Верховна рада може провести два позачергових засідання

Законопроекти "про обіг землі" та закон про банки можуть не розглянути на позачерговому засіданні у понеділок, а перенести голосування на наступний тиждень. Про це РБК-Україна повідомило джерело у парламенті.

За словами джерела, Верховна рада може провести два позачергових засідання.

"Ми домовились, що можливо ми проведемо два позачергових засідання. Розглядаємо коронавірус і кадрові питання, а решта - на наступному засіданні", - повідомило джерело.

Так, сьогодні у Парковому депутати "Слуги народу" провели засідання фракції на якому обговорили пропозицію розділити порядок денний на два засідання. На першому прийняти пакет "антикоронавірусних" законопроектів, внести зміни до бюджету, а також призначити трьох міністрів. А через тиждень ухвалити законопроекти про ринок землі та закон про банки.

"Якщо закон про банки було внесено 25 березня і зареєстровано, то відповідно до закону "Про регламент" має пройти мінімум 7 днів на внесення альтернативних законопроектів. Ніхто не хоче, щоб були порушення, щоб ці закони потім оскаржувалися. Адже закон про банки може бути потім оскаржено, а для чого це допускати", - повідомило джерело.

Також відкласти на наступне позачергове засідання планують закон "про обіг землі".

"Він має 720 поправок, які ми ще не розглянули. А це технічний час, це почнуться якісь торги та виступи з трибуни", - додало джерело.

Нагадаємо, що під час засідання фракції "Слуга народу" 27 березня обговорили зміни до законопроекту про ринок землі. Зокрема, визначено, що закон вступить в дію з 1 липня 2021, а також домовилися про концентрацію не більше 100 гектарів в одні руки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний Фонд вимагає від України прийняття законів про банки та про ринок землі. У разі прийняття цих законів можливо збільшення програми МВФ до 8 млрд доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: рада, наступний тиждень, законіи про банки та землю | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]