Чт, 2024-04-18, 23:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Приземлили рідкісний російський БПЛА "Орлан-30" українські захисники
Інші останні Новини України

Цей пристрій є модифікованою версією основного розвідувального БПЛА окупантів "Орлан-10" .

54 бригада ЗСУ приземлила рідкісний російський БПЛА "Орлан-30"

Полювання на російські безпілотники триває. Бійці 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи записали на свій рахунок доволі рідкісний екземпляр – "Орлан-30".

Відповідну інформацію оприлюднили у телеграмі Центру стратегічних комунікацій Стратком ЗСУ.

Цей пристрій є модифікованою версією основного розвідувального БПЛА російських загарбників "Орлан-10" та насамперед відрізняється більшою операційною висотою, що дає можливість нести більше корисного навантаження – до 8 кг.

Також цей БПЛА можна використовувати, як лазерний ціле-вказівний далекомір. Тобто він може підсвічувати ціль променем аби забезпечити точну ціле-вказівку для керованого боєприпасу. Максимальна швидкість польоту "Орлан-30" сягає близько 170 км/год.

Нагадаємо, напередодні в Україну доставили перший комплекс безпілотників, закуплених у межах програми "Армія дронів". 30 "пташок" вже відправились на передову для підсилення ЗСУ.

Раніше ЗМІ публікували фоторепортаж, як в Україні навчають бійців "Армії дронів". Згодом ці хлопці мають бути "очима" військових на полі бою, точно наводячи вогонь ЗСУ на ворожі цілі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 413 | Додав: adminA | Теги: українські захисники, РФ, БПЛА Орлан-30, рідкісний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]