Пт, 2024-03-29, 16:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:25
Про "апокаліптичне" наближення голоду через війну в Україні попередив Банк Англії
Інші останні Надзвичайні новини

банк англія Керівник Банку Англії Ендрю Бейлі попередив про "апокаліптичний" дефіцит продовольства у світі через війну в Україні та зізнався, що почувається безпомічним у боротьбі з інфляцією.

Про це він сказав на засіданні Комітету з питань казначейства британської Палати громад, пише Telegraph.

Як і багато де у світі, інфляція у Великій Британії зараз знаходиться на максимумах, яких не було багато десятків років (у березні – 7%). російська війна в Україні є однією з причин, чому ростуть ціни у всьому світі.

"Проінфляційний ризик, що звучить досить апокаліптично, – це, мабуть, їжа. В Україні є харчові продукти, але вона не може їх вивезти. Хоча (міністр фінансів Сергій Марченко, з яким говорив Бейлі) оптимістично налаштований щодо посівної кампанії, він сказав, що наразі у нас немає можливості вивезти зерно, яке є. І ситуація погіршується", – сказав Бейлі під час зустрічі з англійськими законодавцями.

Він попередив, що це проблема не лише України, але й багатьох країн, що розвиваються, які залежать від українського зерна.

"Я далеко не військовий стратег, але допомогти Україні вивезти їжу було б величезним внеском", – сказав Бейлі.

Відповідаючи на питання депутатів британського парламенту, голова Банку Англії визнав, що почувається безпорадним у спробах контролювати інфляцію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 567 | Додав: admin | Теги: голод, банк, україна, Англія, війна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]