Чт, 2024-04-25, 23:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:10
Про чисельність російського війська, що воює зараз проти України, - Резніков розповів
Інші останні Офіційні новини

рф накопичила 115 батальйонно-тактичних груп.

Керівництво росії на поточний момент накопичило 115 батальйонно-тактичних груп для війни проти України. Це до 135 тисяч осіб, але не всі вони професійні військові.

Такою інформацією поділився міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

За його словами, рф вдалося накопичити 115 батальйонно-тактичних груп. З них 105 діють на фронті.

"Сумарно це напевно у військовому вимірі до 135 тисяч осіб. Але потрібно ще раз повторити, що це вже коктейль. Там є і найманці, і псевдо-мобілізовані, і мобілізовані студенти з тимчасово окупованих територій в ОРДЛО, і росгвардія, і кого там тільки немає. Плюс в тому числі професійні військові", — повідомив Резніков.

Міністр оборони також заявив, що росія тепер гарантовано не володіє "другою армією світу". Окупанти навіть почали застосовувати в боях застарілу техніку радянського зразка.

"Це точно вже не "друга армія світу". Так, вони великі за кількістю. У них багато ресурсів на складах і в арсеналах. Але навіть цей ресурс у них вже старий. Вони навіть везуть в Україну танки Т-62", — додав Резніков.

Нагадаємо, на початку серпня у Стратегічному командуванні ЗСУ повідомляли, що 18 російських БТГр не підлягають відновленню. А в червні українська розвідка доповідала про 105 батальйонно-тактичних груп рф, які воюють на території України. Однак в ГУР попереджали: ця кількість може зрости на третину.

Війна російської федерації проти України

24 лютого рф вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.

27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 412 | Додав: adminA | Теги: чисельність російського війська, Резніков, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]