Ср, 2024-04-24, 07:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:42
Про драму в очеретах Шкляр пише новий роман
Інші останні Культурні новини

Відомий український письменник Василь Шкляр розказав, що розпочав роботу над новим романом, і вже попередньо підібрав йому назву "Троща".

Про це Шкляр сказав під час спілкування з журналістами на фестивалі "Ше.fest-2016", повідомляє Укрінформ.

"Як правило, в мене наперед готується назва до робіт. Вона може з часом змінюватись. Зараз в мене йде робота над новим романом, що ще не написаний до кінця, але я вже назвав його спочатку "Золотий перстень". Подумав, що є трохи "красивості", а я її не люблю. Потім взяв іншу назву – "Троща". Троща – це цікаве, маловідоме слово. Воно означає очерет в деяких західних областях. Та драма, яка буде описана в моєму романі, відбулася в очеретах. Там сиділи хлопці, як у криївці, тільки в очеретах. Там їм було дуже зручно, там була вода. Є де скупатися, є де напитися, є де щось зварити. Там і розігралася ця драма", - сказав Шкляр.

Він також додав, що коли завершиться робота над новим твором, поки що невідомо.

"Я подумав, що непогана б була назва "Троща", бо крім очерету це слово ще має відтінок якоїсь катастрофи. Я вже працюю над ним, проте коли закінчу – лише Богові відомо", - додав Шкляр.

Відзначимо, за романом Шкляра "Чорний ворон" знімуть чотирисерійний фільм.

17 квітня 2011 року в Холодному Яру Василю Шкляру вперше в історії України була вручена Народна Шевченківська премія. Вручення відбулося біля пам'ятника на місці останнього бою отамана Василя Чучупака. Кошти на неї були зібрані меценатами та звичайними громадянами України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: Шкляр, драма, новий роман, Очерет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]