Сб, 2024-04-20, 09:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:31
Про коридор для експорту зерна Туреччина домовляється з Україною і рф - ЗМІ
Інші останні Економічні новини

На Росію і Україну припадає майже третина світових поставок пшениці, а відсутність експорту з України посилює глобальну продовольчу кризу.

Влада Туреччини веде переговори з москвою і Києвом про відкриття коридору через Туреччину для експорту зерна з України.

Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на високопоставленого турецького чиновника.

"Туреччина веде переговори як з росією, так і з Україною про експорт зерна з України", — заявив чиновник.

За його словами, переговори все ще тривають. У заблокованих після початку російського вторгнення українських портах знаходиться понад 20 мільйонів тонн зерна.

Зазначається, що російські чиновники раніше заявляли про готовність надати коридор для суден, що перевозять продовольство, в обмін на скасування деяких західних санкцій.

Раніше повідомлялося, що влада Китаю закликала забезпечити безперешкодний експорт українського зерна, створивши в найкоротші терміни "зелений коридор".

За даними CNN, США і Європа працюють над планами з вивезення зерна з України. Канада теж готова допомогти у цьому процесі.

Нещодавно Україна приєдналася до підписання дорожньої карти з продовольчої безпеки та налагодила два сухопутних маршрути для транспортування продукції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 469 | Додав: adminA | Теги: РФ, україна, експорт зерна, Туреччина, коридор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]