Чт, 2024-03-28, 18:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:57
Про максимальну ескалацію на фронті у РНБО попередили
Інші останні Новини України

У відомстві не виключають, що загарбники можуть розпочати наступ на Україну з півдня, сходу та півночі, як це було 24 лютого 2022 року.

Влада росії готується до максимальної ескалації війни проти України. Це може статися найближчими тижнями.

Про це в інтерв'ю Sky News заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов. За його словами, штурм можуть приурочити до річниці початку повномасштабної війни.

"росія готується до максимальної ескалації. Вона збирає все можливе, проводить навчання та тренування. Ми розуміємо, що все на столі... Я можу сказати, що ми не відкидаємо жодного сценарію в найближчі два-три тижні", - підкреслив Данілов.

Він також не виключив, що загарбники можуть розпочати наступ на Україну з півдня, сходу та півночі, як це було 24 лютого 2022 року. Наразі українські захисники готуються до всіх можливих сценаріїв і цього разу мають значно більшу підтримку з боку партнерів, ніж рік тому. Данілов сказав, що приблизно половина з понад 320 тисяч солдатів, яких мобілізували в росії, братиме участь у новому масштабному наступі.

"Ми пройшли через великий складний період, але я впевнений, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні", - підсумував він.

Новий наступ росіян

У середині грудня 2022 року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що окупанти готують 200 тисяч солдатів для війни проти України.

Пізніше у ГУР попередили, що великий новий наступ росіян заплановано на весну і початок літа.

30 січня про підготовку військ рф до нового наступу заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 407 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]